Bouw fotografie Den Haag

(Ten tijde van de fotoshoot waren de werkzaamheden nog in volle gang, alleen de foto’s met toonbare ruimtes zijn toegevoegd aan dit project)

De Resident is een modern deel van de Haagse binnenstad. In de jaren negentig werd besloten dit gebied te ontwikkelen door een internationaal team van architecten op de basis van het stedenbouwkundig ontwerp van Rob Krier en Christoph Kohl. De resident wordt omsloten door de Turfmarkt, Fluwelen Burgwal, Herengracht en Zwarteweg.

Het is de schakel tussen de laagbouw van het historische centrum en de hoogbouw rond station Den Haag Centraal. In dit gebied zijn kantoortorens, woningen, pleinen, binnentuinen, horeca en winkels gerealiseerd. Het Muzenplein vormt het hart van de Resident. Aan dit plein staat de Muzentoren. Andere bekende gebouwen zijn de Zurichtoren, het Helicon en Castalia, waar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gevestigd. De 104 meter hoge torenflat Castalia staat door zijn twee puntdaken in het plat Haags ook bekend als de De Haagse Tieten.
Direct naast De Resident zijn de Hoftoren en het gebouw van het Ministerie van VROM gesitueerd.
(bron: Wikipedia)

Door de reorganisatie van de overheid zijn meerdere ministeries samengevoegd in dit complex. Deze integratie is samengegaan met een grootscheepse verbouwing en vernieuwing van het interieur.

De foto’s zijn genomen met een tilt-shift lens voor gecorrigeerd perspectief en een aantal foto’s zijn in HDR bewerkt vanwege de zeer hoge contrasten binnen het gebouw

Relevante projecten:

Bouw fotografie Den Haag:

✓ Bouw fotografie van bouwlocaties voor projectontwikkelaars en aannemers: tijdens of na de bouw

✓ Fotografie utiliteitsbouw: voor projectontwikkelaars en aannemers: tijdens of na de bouw

✓ Verkoopondersteuning van huizen, voor makelaars en particulieren: van budgetlocatie tot riante villa

✓ Architectuur fotografie voor architecten

De afgelopen jaren heb ik architectuur fotografie en interieur fotografie mogen verrichten in o.a.: “Het nieuwe muziekpaleis” te Utrecht, “De Rotterdam” in Rotterdam, “Rabobank Breda”, “VU Amsterdam”, “Erasmus Universiteit” Rotterdam, meerdere luxe huizen in de regio Den Haag.

Ander werk

Webdesign: www.lightside.nl

Fotografie door Gerrit Vermeulen