Bouwfotografie Rotterdam

Het Markante gebouw aan de lijnbaan waar eerder boekhandel Polare zijn thuis vond wordt verbouwd. Voor de verhuurder reden om goede foto’s van de lege ruimte te laten maken. Het hele gebouw is gestript en ontoegankelijk voor publiek. Het is een onwerkelijke ruimte waar licht en schaduw spelen met de ruwbouw en de centrale schacht.  Voor de onderste verdieping is een panorama foto gemaakt, deze ruimte zal uiteindelijk de primaire verdieping worden van het nieuw te vestigen bedrijf.

De vijf lagen zijn trapsgewijs rond een centrale vide van 6,5 bij 11 meter gelegd.  Door glastegels in het dak komt het daglicht naar binnen. De tweede en derde verdieping kregen daglicht vanuit de vide. In de centrale vide vormt de glazen lift een dynamisch element. In een torenvormig volume van 30 meter hoogte is een goederenlift en diensttrappenhuis opgenomen. Deze toren met de karakteristieke ronde ventilatieroosters is beeldbepalend voor het gebouw. Hiernaast is een groot dakterras aanwezig met uitzicht over het winkelend publiek. Het gebouw heeft een betonskelet als constructie, dit is goed te zien op de foto’s. De dakopbouw is van staal. De stabiliteit wordt verzorgd door de massieve betonwanden van de toren.  De uitkragende gevel op de eerste verdieping is van witte geglazuurde baksteen op een witgeverfde betonnen randbalk. De hogere verdiepingen zijn sterk verticaal met een invulling van aluminium en glas tussen de betonnen gevelstijlen. Op de hoek is een glasvlak aangebracht.

De foto’s zijn genomen met een tiltshift lens voor gecorrigeerd perspectief en een aantal foto’s zijn in HDR bewerkt vanwege de zeer hoge contrasten binnen het gebouw.

Bouwfotografie Rotterdam:

✓ Projectfotografie van bouwlocaties voor projectontwikkelaars en aannemers: tijdens of na de bouw

✓ Fotografie utiliteitsbouw: voor projectontwikkelaars en aannemers: tijdens of na de bouw

✓ Verkoopondersteuning van huizen, voor makelaars en particulieren: van budgetlocatie tot riante villa

✓ Architectuur fotografie voor architecten

De afgelopen jaren heb ik architectuur fotografie en interieur fotografie mogen verrichten in o.a.: “Het nieuwe muziekpaleis” te Utrecht, “De Rotterdam” in Rotterdam, “Rabobank Breda”, “VU Amsterdam”, “Erasmus Universiteit” Rotterdam, meerdere luxe huizen in de regio Den Haag.

Ander werk

Webdesign: www.lightside.nl

Fotografie door Gerrit Vermeulen